22 november 2015

Ett enkelt diy tips så här när glöggtider närmar sig

Pepparkaka + en ostcreme gjord av gräddmögelost och vanlig hederlig ekologisk vispgrädde = yummy

Vi och x-antal andra fick ett stycke stor gräddmögelost och ett paket Annas-pepparkakor i gåva från Maxi.
Pepparkakorna gör man ju som man vill med, men osten går ju att använda till em hel del. Bla ostcremen som man kan använda till fröknäcke smaksatt med pepparkakskryddor om man inte vill äta pepparkakor.

Har inte kommit mej för att baka egna pepparkakor ännu, men nästa helg kanske.. ;-)



Gör här:

Ta 1/3 av gräddmögelosten, 
dela i lite mindre bitar 
och knöka ner i mixern.
Mixa så att det bara är små smulor av osten och i med ett par matskedar grädde. 
Mixa och kolla konsistensen, 
tillsätt mer grädde om du vill ha en lösare ostcreme.

Ät och njut!

Kan tänka mej att den blir god till kyckling, eller en färsbiff, eller en bit fläskfilé.

Bra mycket kortare ingredienslista än om man skulle vända och kolla på baksidan av mjukosttuben av mögelostkaraktär.

Det är bara fantasin som sätter gränserna vet ni väl ;-p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar