18 oktober 2015

Det är bara å passa på

När idéerna haglar :-D

Först denna lilla raring, som blev farligt god.

Maria Josefines snickerstryffel
En egen variant av den poppulära Lchf snickersen, lite mindre och lite mer lätthanterlig munsbit.


Gör så här:

Smält 50 gram smör.
Bryt i 1 Lindth Seasalt Caramel chokladkaka 
(Funkar säkert med stevia sötad choklad om man föredrar det. Nu tog jag det som fanns till hands)
Rör i 3 rejäla skedar sockerfritt ekologiskt jordnötssmör.
Rör, rör, rör! 
(Tills det blivit en tjock härlig smet)
Fördela i isformar av silicon.
Låt stelna i frysen, tar ett par timmar.
Ta fram, låt tina en stund i kylen.
Ät och njut :-p


Och så lite husmanskost!

Lowcarb blomkålsbullar
(istället för potatisbullar)

Rör ihop: blomkålsmos, ägg, lite fiberhusk. Smaksätt med muskot.
Jag använde 3 ägg och 1 msk fiberhusk till ca 3 dl blomkålsmos.
Stek på medelvärme i kokosolja. Använder du en plättlagg så går det lekande lätt.
Låt bullarna stelna ordentligt, innan du vänder de försiktigt med en stekspade 
och stek klart, de ska vara gyllene.
Servera med knaperstekt bacon och kanske lite lingon.

#lchf #lowcarb #lchfsnickers #snickerstryffel #mariajosefinessnickerstryffel #lchftryffel #lchfgodis #lchffika #lchfefterrätt #inspiration #recept #lchfrecept #lowcarbrecept #lchfhusman #lchfpotatisbullar #lchfblomkålsbullar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar