17 mars 2015

Min nya last, lemoncurd (lowcarb)

3 eko citroner
2 dl sukrin meliss
2 ägg + 3 äggulor
50 gram osaltat smör

Zesta citronerna, pressa ur saften och blanda med sötningen i en kastrull.
Värm och rör tills allt är väl blandat.
Vispa ner äggen, lite åt gången.
Vispa, vispa, vispa!
Se till att plattan bara är så pass varm 
att det tjocknar. Vakta noga så det inte börjar koka - äggröra vill vi inte ha ;-)
När smeten tjocknat till önskad konsistens, ta av från plattan och rör i smöret tills det smält och blandats ihop till en ljuvlig blank kräm.
Häll upp i en snygg burk och förvara i kylskåp, ska hålla ca 1 månad men min var slut efter ett par dagar ;-p

Gott tillsammans med grädde och kladdkakemuffins, eller blanda med vispad grädde och använd som tårtfyllning.

Pst reportade receptet på kladdkakemuffins längst ner i detta inlägg.



(Orginalrecept från 56kilo)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar