25 januari 2016

Maria Josefinens hållbara sallad - Foodprepp

Foodprep tips!

Receptet inspirerat av Träningsplupps veckosallad.

Detta är ett superbra tips till oss som har lite kort om tid,
den där härliga timmen (eller i mitt fall 10-15 minutrarna mellan att man kommer hem och middagen ska vara serverad) mellan att man låser upp ytterdörren och barnen ska vara utfodrade.

Mätta barn = glada barn ;-)

Och barn som varit utfodrade på skola och fritids har inte alltid fått
i  mina ögon kanske den bästa maten.
Mackor och Oboy eller mjölk vid tre tiden står man sig inte så länge på.











Principen är väldigt enkel:

1. Gör i ordning grönsakerna.
Jag använder min nya favorit i köket- Rosti mepals rivlock!
Super smidigt, bara att riva rakt ner i bunken, och en bunke som dessutom tål värme *tipptopp!*
2. Lägg i en värmetålig skål.
3. Koka upp lagen och häll över salladen, rör om.
4. Ställ in i kylen.
Bör stå i kylen ett par timmar innnan den ska ätas.
Min variant blir lite som pizza sallad *mums*

Detta hade jag i min sallad;

1 litet vitkålshuvud - grovt rivet
3 morötter - grovt rivet
1 röd paprika - tärnat i små tärningar
1/3 purjolök - tunnt skivat

Men jag kan även tänka mej att det funkar med: broccoli, blomkål, rödlök, salladslök, spetskål, rödkål.




Tips: om man skippar morötterna så drar man ner på kolisarna, gäller även paprikan.
Paprika innehåller en hel del vitamin-C, morötter innehåller även de en del nyttigheter.
Och hur man nu än väljer att äta så tror jag på att variera sin kost.
Sedan jag/vi (japp det gäller hela familjen) gick över till lowcarb så äter vi mer varierat när det gäller grönsakerna, och mycket efter säsong och efter vad som helt enkelt ser bäst ut i grönsaksdisken.






Till lagen:



0,5 dl vatten
0,5 dl olja - jag tog rapsolja
0,5 dl vinäger- i detta fallet gjorde jag som Kajsa Warg och tog rödcidervinäger
0,5 dl Sötning typ Sötströ/Sukrilett


Lagen ger enligt kostbevakningen
96% fett (46 gram)  /0% protein (0 gram)  / 3% kolhydrater (4 gram)
Salladen beror ju på vad man har i den ;-p






Foodprep = ett sätt att se till att man sparar tid = mindre stress i vardagen
+ att man alltid har något bra att stoppa i magen och motar sockertrollet i grinden.


#foodprepp #mättabarnärgladabarn #lchf #lowcarbhifat #mariajosefinen #hållbarsallad #lchfsallad #recept #lchffoodprep #lchfbarn #lchftjejer #lchffamilj #hellhour



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar