10 maj 2015

Rulltårta /drömrulltårta lowcarb LCHF

Original recept från Bakervsrunner.
Men som vanligt är jag si så där lagomt duktig att följa recept, så här är min version :-p

#LCHF #LOWCARB #LÅGKOLHYDRATSKOST #LCHFBLOGG #LCHFRECEPT #LCHFRULLTÅRTA #VIKTRESA #GÅNERIVIKT #WEIGTHLOSS

Botten:
4 ägg+äggvitan som blir över från smörkrämen
1/2 dl sötströ
2 msk kakao 
4 msk kokosnötsmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver 

Smörkräm:
1 äggula
250 gram rumsvarmt osaltat smör
2 tsk vaniljpulver
1 dl sötströ/0,5 dl sukrin gold

Kan tänka mej att det blir gott att smaksätta smörkrämen med citronzest, eller arraksarom eller vad man nu känner för... Bara gört! 



Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg+sötning fluffigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör försiktigt ner blandningen i äggfluffet.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, 
var noggrann så att du får en tunn jämn rektangulär botten.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, kolla noga. Botten ska bara precis bli klar.
Ut ur ugnen, täck med ett bakplåtspapper, lägg över en plåt så går det lätt att vända på kakan (glöm inte att plåten som varit i ugnen är varm ;-))
Pilla bort bakplåtspapperet försiktigt från botten.
Låt svalna under en ren bakduk.

Sätt igång med smörkrämen!
Jag körde smöret ordentligt mjukt med degkrokarna på elvispen, i med resten och kör på tills du har en välblandad smörkräm.

Bred ut försiktigt i ett jämnt lager på botten. 
Rulla ihop försiktigt från ena långsidan, använd bakplåtspapperet till hjälp.
Plasta in och ställ i kylen för att stelna ca en halvtimme, innan man kan skära rulltårtan i lagomt tunna skivor.

Ät och njut! (Med gott samvete) 
Fettkvot: 3,98!!! Skär man lagomt tunna skivor så blir kolhydrats mängden under 0,5 gram kolisar/skiva. 
12 gram kolisar i hela satsen :-D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar