15 maj 2015

Idag får vi diet tips hit, och diet tips dit men var är det rätta?

Helt ärligt så finns det nog en väldig massa vägar mot en lättare kropp,frågan är ju vad som passar den personen som ska äta kosten, och hur dennes kropp mår av just den dieten. 

Men att komma och påstå att den mat som säljs i butiker idag överlag är bra mat,
nja där håller jag inte med alls.  

Hur många sockrar tex sina hand trillade köttbullar, eller sin hemlagade gräddsås? 

Är dagens sockerbombade "husmanskost" bättre 
- än det som fanns att köpa om man backar bara 50-100 år i tiden? 
Det farmor åt var nog bra så mycket bättre mat än vad som serveras idag,
där var det inga sockrade köpeköttbullar, eller pasta, eller ris eller några köpta kakor 
heller för den delen. 
Druvsocker, majssirap, dextros, malt, stärkelse "kärt barn" har många namn,
gärna tillsammans med E-nummer, förtjockningsmedlel osv.
Som någon klok människa sagt (kommer tyvärr inte ihåg vilken , med det kan ha varit Kostdoktorn)
att förstår du inte innehållsförteckningen så köp inte varan.
Ju kortare innehållsförteckning destu bättre =D

Mina bästa tips:

1. Att laga mat från grunden är en bra grej oavsett vad man väljer att äta.
2. Att välja ekologiska produkter utan onödiga gifter som skadar kropp och natur.
3. Att handla grönsaker och frukt (om man så vill) efter säsong. 
4. Köp närproducerat
5. Odla själv, alla kan odla något om det så är basilika på fönsterbrädan, eller lite tomater på balkongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar