och sedan en snabb godissats.
Ser ni vad det ska föreställa ;-)?
Japp, trilling nötter!
Mina egna hitte på trillingnötter.
Gör så här:
Smält 100 gram smör,
samtidigt som du river skalet på en tvättad ekologisk citron (bara det gula av skalet).
Pressa ur saften ur 1/2 citronen och häll i smöret.
Passa på och ta i lite sötning (om du vill).
Bryt 100 gram choklad minst 70% i små rutor och låt smälta i det varma smöret, häll i en skvätt grädde ca 1/2 dl och rör tills chokladen smält och blivit blank.
I med 1 dl kokosflingor och en påse skalade hasselnötter och rör om ordentligt!
Nu kommer det roliga ;-)
Fördela små högar med 3 hasselnötter samt lite choklad smet i varje hög (förslagsvis på en bakplåtspappersklädd plåt) och låt stelna i rumstemperatur, chokladen blir så mycket lenare och godare då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar